Veel gestelde vragen

Wat is een Nanny aan huis?

In Nederland zijn er verschillende vormen voor kinderopvang aan huis. Er zijn veel gastouderbureaus die gastouders aanbieden als zogenaamde ‘nanny aan huis’. Vaak met een maximum van drie dagen per week.

Görtz & Crown plaatst nannies daarentegen fulltime (4-5 dagen) bij gezinnen. De G&C nanny komt in loondienst bij de familie. De nannies zijn in veel gevallen uitwonend.

Kosten nanny (aan huis)?

Gastouders werken doorgaans op basis van de Regeling dienstverlening aan huis. Ouders kunnen zo iemand voor maximaal 3 dagen per week in dienst nemen voor werk in en om het huis. De nanny aan huis werkt volgens een uurtarief. De prijs daarvan kan verschillen.

De G&C nanny komt in loondienst bij de familie. De maandsalarissen variëren gemiddeld van € 2.600 tot € 4.000 bruto per maand afhankelijk van achtergrond en ervaring. Naast het brutomaandloon heeft de nanny bovendien recht op 8% vakantietoeslag.

Kan ik als G&C nanny parttime werken?

De banen via Görtz & Crown zijn altijd in loondienst bij 1 gezin en minimaal gemiddeld 30-32 uur per week. Goed om te weten daarbij is wel dat sommige gezinnen deze uren soms over 3 dagen per week willen ‘uitsmeren’. En vaak is dat in normale schoolperiodes iets minder per week en in vakanties wat intensiever, zodat je al met al gemiddeld op 30-32 uur per week uitkomt. Dus ja, parttime komt voor.​

Is G&C nanny worden wel wat voor mij?

G&C Nannies vertellen in dit filmpje waarom zijn voor het nanny-vak kozen. 

Miriam Veenstra-Fishel is bij ons verantwoordelijk voor de intakes. Zij belt het liefst altijd even -geheel vrijblijvend uiteraard- om te kijken of jouw wens en onze behoefte eventueel zouden kunnen matchen. Wil je in contact komen met Miriam? Stuur dan een e-mail aan miriam@gortzandcrown.com

En wil je wel eens G&C nannies spreken, kom dan gerust naar de G&C nanny borrel in Amsterdam op zaterdag 23 november. Geef je op bij Miriam en je krijgt van haar een e-mail met de verdere details.

Hoe kan ik solliciteren op een baan bij een G&C familie?

Wegens discretie en privacy, maar zeker ook om onze hoge kwaliteit te waarborgen hebben we een 'getrapte' sollicitatieprocedure. In een persoonlijk gesprek kijken we of je aan onze vooropleidings- en ervaringseisen voldoet en over de gewenste eigenschappen beschikt om toegelaten te kunnen worden tot de G&C Nanny Academy. De trainingsdagen bestaan uit persoonlijke, psychologische en praktische trainingen, rollenspellen en workshops. Na de G&C introductie workshop ben je wat ons betreft plaatsbaar bij een familie. Je hebt vanaf dat moment toegang tot onze joblist.​

Waarom moet ik de nanny academy nog volgen?

Het werken als G&C nanny bij een familie thuis en in het hogere segment vereist extra training en opleiding weten wij uit ervaring. Alle nannies van Görtz & Crown worden in de eigen G&C Nanny Academy specifiek getraind voor het nanny-vak. De werksituatie van de nanny wijkt namelijk af van de reguliere kinderopvang en binnen het reguliere onderwijs is hier te weinig aandacht voor. Tijdens praktijkopleidingsdagen word je permanent bijgeschoold. Bovendien is er coaching on the job.

Verschil gastouder, au-pair en G&C nanny?

Er is een behoorlijk verschil tussen een au-pair, een gastouder of een Görtz & Crown nanny terwijl in de volksmond al gauw over ‘nanny’ wordt gesproken. In onderstaand schema is het op een rij gezet.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© 2018-2019 by Görtz & Crown

Tel: 06 51118043 (Miriam) of e-mail: info@gortzandcrown.com